Dagje Unieke Haven

Het is woensdagochtend 7 uur en Tom wordt wakker gemaakt door zijn moeder. Hij gaat vandaag weer een dagje naar Unieke Haven. Daar gaat hij twee dagen in de week naartoe wanneer mama en papa moeten werken. Lianne zorgt dan voor hem.

Om 8 uur komt hij bij Unieke Haven aan. Lianne doet open en zegt hem goedemorgen. Tom stopt zijn jasje in de zak aan de kapstok, krijgt zijn slofjes aan en gaat de woonkamer binnen. Daar zit ook Kim. Hij zwaait nog even kort naar mama en gaat dan samen met Kim spelen. Kim kent hij wel, zij is er altijd op woensdag. Samen spelen ze graag met de blokken en de auto’s.

Om 9 uur vraagt Lianne of ze aan tafel komen zitten om fruit te eten. Mjam! Dat lust hij wel! Ze zingen het goedemorgen liedje met de gebaren erbij, dikke pret.

Na het fruit is het weer tijd om te gaan spelen. Vandaag is het mooi weer en vraagt Lianne of we mee naar buiten gaan. Dat willen we wel! Jasjes gaan weer aan, slofjes worden gewisseld met schoenen om vervolgens in het gekleurde speelhuisje te spelen.

Om 11.30 uur krijgen we een boterham van Lianne. Een boterham met appelstroop en een glas melk. Op woensdag lezen we altijd een stukje uit een boekje aan tafel. Met veel plaatjes, dat is leuk meekijken. Daarna zingen we leuke liedjes.

Na het eten mag ik nog even kort met Kim spelen voordat we moeten gaan slapen. Saai, maar toch ook wel fijn dat ik even mag bijkomen van al dat spelen.

Rond 3 uur zijn we weer wakker en krijgen we een lekkere rijstwafel met een beker water. We mogen vandaag een mooie verftekening maken. Als ik klaar ben met verven speel ik nog even met het keukentje, terwijl Kim met de pop speelt. Dan wordt er geklopt en staat mama daar. Tijd om naar huis te gaan! Ik zwaai nog even naar Kim en Lianne en ga dan vrolijk weer mee naar huis.

Tot de volgende keer!