Keuze kinderopvang

Welk kinderdagverblijf of gastouderopvang

Beste ouders,

Graag wil ik u helpen adviseren in het maken van de keuze voor de opvang van uw kindje. Een kind is een kostbaar bezit. Die wilt u aan iemand kunnen toevertrouwen.

Er zijn vele kinderdagverblijven en gastouders. De keuze is reuze.

Door middel van de vragen en informatie die ik u kan geven, wil ik helpen adviseren naar welke kinderopvang u uw kindje kunt brengen.

Visie en kwaliteit

De kwaliteit van de opvang is heel belangrijk. De go of pm’ers delen mee in de opvoeding. Het is dan ook verstandig dat u achter het beleid van de kinderopvang staat. Ieder kinderdagverblijf, gastouderbureau, vaak ook gastouder en buitenschoolse opvang heeft een Pedagogisch beleidsplan. Deze staat vaak op de website. U kunt deze doorlezen en kijken of u achter het beleid en de visie staat.

De grootste verschillen zitten in bijv christelijk, antroposofisch of openbare opvang. Of een opvang staat aangeschreven als ‘groene opvang’ of ‘biologisch’. Lees hierin waarin ze zo groen of biologisch zijn. Bijv met veel buiten spelen, bepaalde luiers die minder slecht zijn voor het milieu, biologisch eten. Er zijn ook veel kdv’s en go’s die niet specifiek deze stempel hebben, maar er wel (deels) actief in zijn.

Wat buiten spelen betreft. Zijn de kinderen veel buiten, of een uurtje per dag? Gaan de allerkleinsten ook regelmatig naar buiten? Wat is het beleid als het regent of sneeuwt? En waar staat u als ouder achter? Vindt u het fijn als uw kindje lekker kan ravotten in de modder of vindt u het prettig als uw kindje een beetje schoon blijft. Lees dit door in het beleidsplan en stel hier uw vragen over tijdens de rindleiding als u meer info wilt. En bepaal voor u zelf wat u prettig vindt, waar staat u achter?

Tarieven

Kinderopvang kost geld. Je krijgt er ook iets voor terug. Kinderen leren op diverse ontwikkelingsvlakken vaardigheden.
Afhankelijk van uw inkomen kunt u een (groot) deel van de opvangkosten terug krijgen van de overheid. Door de kinderopvangtoeslag. Hieronder twee links met informatie die u direct verwijzen naar de website van de Belastingdienst.

Kinderopvangtoeslag aanvragen

Proefberekening

De ene gastouder vraagt meer per uur dan de andere. Ieder gastouderbureau berekend andere kosten. En de kinderdagverblijven vragen een uurtarief, sommigen gelijk aan de kinderopvang toeslag, andere zitten er wat boven.

Aandacht ♥ Rust ♥ Jezelf zijn ♥ Liefdevolle opvang ♥ Buiten lekker spelenKinderdagverblijf Huizen

Kinderopvang Huizen

Kinderdagverblijf gooi

Kinderopvang gooi

Christelijk kinderdagverblijf

Christelijke kinderopvang

Unieke haven

Veilige haven

Gastouder Huizen

Kindercentrum

Kleinschalig kinderdagverblijf

Kleinschalige kinderopvang

Kinderdagverblijf aan huis

Kinderopvang aan huis

Huiselijke kinderopvang

Nationale voorleesdagen

Kinderdagverblijf Hilversum

Kinderdagverblijf Amersfoort

Kinderdagverblijf Almere

Kinderdagverblijf Laren

Kinderdagverblijf Bussum

Kinderdagverblijf Eemnes

Gastouder Hilversum

Gastouder Almere

Gastouder Amersfoort

Gastouder Laren

Gastouder Bussum

Gastouder Eemnes

Gastouder

Kinderdagverblijf

Kinderopvang